Hestens hule sparker iværksætteriet i gang i Randers

Løvens hule eller Hestens hule? Et nyt koncept, inspireret af det populære DR1-program, skal hjælpe erhvervslivet i Randers. Der har længe manglet en bro mellem investorerne og iværksætterne i Randers, mener en af initiativtagerne bag projektet.

Jesper Lierberknecht er initiativtager bag projektet, der havde premiere i foråret 2021. Foto: Randers Erhverv

Af Viktor Hallum

Hestens hule, som er Randers’ svar på Løvens hule, skal afholdes for anden gang i år. Jesper Lieberknecht, som er en af hovedaktørerne bag projektet og erhvervskonsulent for Randers Erhverv, glæder sig.

”Både investorerne og iværksætterne har længe efterspurgt, at det skulle være nemmere at komme i kontakt med hinanden,” siger han.

Udover muligheden for en kapitalindsprøjtning fra en investor giver Vestjyskbank 25.000 kroner til den, som har den bedste ide. Derudover har Randers Kommune afsat 100.000 kroner, som skal hjælpe projektet i gang.

En anden vigtig ting, som iværksætterne kan tage med sig videre, er sparringen fra investorerne.

”Der var én, som fik kapital sidste år, men ellers er en meget vigtig del af selve projektet den viden, som deltagerne kan tage med videre,” fortæller Jesper Lieberknect.

MasterQMS fik værdifuld erfaring med sig

Nikolaj Sørensen, som er stifter af virksomheden MasterQMS, der tilbyder en internetløsning, hvor virksomheder kan dokumentere deres processer og sikrer, at de kan opnå et certificeret ledelsessystem, fortæller, at selvom han ikke fik en investering med sig, drog han alligevel nytte af sin deltagelse.

”Jeg havde selvfølgelig mine overvejelser omkring, om det var tiden værd, og hvad jeg forventede at få ud af det. Jeg fik ikke en investering, men jeg fik trænet min evne til at pitche,” siger han.

Hestens hule løber i år af stablen d.5 maj.