Mandecenter i Randers hjælper voldsramte

Mandecenteret i Randers tilbyder hjælp til mænd i voldelige forhold og rådgivning i forbindelse med skilsmisse eller parbrud. Der er dog forsat brug for øget kendskab, for at de kan hjælpe så mange som muligt. 

Af Anders Fly

Teddy Jalk, der i dag er forstander på mandecentret i Randers, åbnede i 2020 krisecentrets døre for mænd i voldelige parforhold og til rådgivning i forbindelse med samvær med børn, skilsmisse og samlivsophør. Nu knap to år senere er centeret vokset, men der er stadig behov for at kendskabet til mandecentrene øges, fortæller Teddy Jalk.

”Folk har været imødekommende og positive,” siger Teddy Jalk, om hvordan folk har taget imod centeret og den opbakning, de har fået, siden de åbnede.

Omkring januar-februar 2020 begyndte Teddy Jalk at lede efter lokaler og forberede åbningen af mandecenteret i Randers. Den første april kunne han åbne for botilbud.

”Det er alle typer mænd. Jeg har haft selvstændige, lærere, læger og pædagoger,” fortæller Teddy Jalk, om de mænd der henvender sig til centeret for at få hjælp.

De fleste henvendelser kommer fra mænd, der er i en samværskonflikt, og som har brug for rådgivning. Andre henvendelser kommer fra mænd, der har brug for en midlertidig bolig, eksempelvis fordi de er i et voldeligt forhold.

Siden centeret åbnede, er antallet af botilbud udvidet fra seks til ti boliger, og flere ansatte er kommet til.

”Som det er lige nu, opfylder vi behovet, specielt efter vi har udvidet botilbuddet. Dog kan vi se, at efterspørgslen er steget efter noget tid i de byer, hvor vi har eksisteret længere. Folk skal have et kendskab til centrene,” fortæller Teddy Jalk og uddyber, at han forestiller sig, at mængden af henvendelser også stiger i fremtiden for centeret i Randers.

Teddy Jalk fortæller, at det i det nye år fortsat er vigtigt at øge kendskabet til mandecenteret, så de der har brug for hjælp, ved hvor de skal søge hen.