Alle restriktioner ophæves: ”Det er en festdag”

Alle festglade, kulturdyrkere og koncertelskende randrusianere kan igen trygt danse til deres yndlingsmusik på Værket og Turbinen, efter regeringen i dag har meddelt, at alle restriktioner bliver ophævet fra 1. februar. 

Billede fra en koncert på spillestedet Turbinen i Randers.
Pressefoto fra Turbinens hjemmeside.

Af Benedicte Guldberg Rosendal

Corona anses ikke længere for at være en samfundskritisk sygdom. Derfor har regeringen i dag valgt at ophæve alle restriktioner fra 1. februar. Det betyder, vi igen kan feste på natklubberne, vinke farvel til mundbind og coronapas og gå til koncerter som vi gjorde før pandemien ramte os. Det betyder også, at musikhuset Værket og spillestedet Turbinen i Randers endelig kan slå dørene op igen på fuld blæs, og det er de ovenud lykkelige for.

”Det er en festdag i dag. Vi havde ikke regnet med, det ville ske allerede nu”, siger udviklingschef for Værket og Turbinen Sophie Katrine Dürrfeld. 

Publikum kan igen glæde sig til at danse og synge med på alle deres yndlingssange, når de går til koncerter. Samtidig kan artister igen komme på scenen og møde det publikum, de længe har ventet på at stå overfor.

Uforudsigelige restriktioner og aflyste arrangementer

Værket og Turbinen er sat i verden for at skabe kulturelle og musikalske oplevelser, siger Sophie Dürrfeld. Men de sidste to år har de været meget hæmmede af den verdensomspændende pandemi, og de har måtte flytte og aflyse flere arrangementer. 

Arrangementerne har i denne tid ikke altid været som hverken publikum, artisterne eller stedet selv havde forestillet sig. Intimiteten har ikke været der, når koncerter, der skal danses og festes til, har måttet foregå i store foredragssale for et siddende publikum. 

Begrænsninger for artisterne har skabt frustrationer mellem agenterne og spillestedet her i Randers, men der har også været forståelse. Ingen har ville puste til smitten. Der har været respekt for myndighedernes restriktioner. Derfor har de i fællesskab fundet alternative løsninger for at kunne afholde koncerter. 

Publikum kan få hvad de forventer igen

Men nu hvor alle restriktioner bliver ophævet, kan Værket og Turbinen tage styringen tilbage og lave nogle fede programmer for borgerne i Randers Kommune. 

” Artisterne kan også endelig selv bestemme, hvordan de bedst muligt får deres kunst ud over scenekanten”, siger Sophie Dürrfeld. 

Så ved publikum også, hvad de kan forvente, og hvad de kan glæde sig til. Nu ser Sophie Dürrfeld frem til masse glade mennesker, og et hus der kan gøre det, det lever og ånder for. Og håber på et stigende billetsalg, der kan ligne det, de havde før corona.