Alle værtshuse blødte, mens Svend Trøst blomstrede

Svend Trøst er det andet ældste værtshus i Randers, og var tæt på at gå på røven, men Per Breinholt fik vendt skuden, da han tog over i december 2019, lige inden coronapandemien brød ud.  

Af Benedicte Guldberg Rosendal

Den nyrenoverede bar blev bygget efter Per Breinholt overtog Svend Trøst. Foto: Per Breinholt

Værtshuset Svend Trøst stod ellers på kanten af afgrunden, inden Per Breinholt tog over. Det gjorde han bare tre måneder inden corona var skyld i, at alle landets værtshuse måtte lukke ned. Men med forskellige tiltag er Svend Trøst reddet.

I dag bliver der lagt nyt gulv, og det er bare en af flere ting, der er renoveret. Han har malet væggene i lyse farver, bygget baren større og hængt pynt og billeder på væggene. Generelt gjort stedet mere hyggeligt.

Restaurationsbranchen har været hårdest ramt under coronapandemien. Næst hårdest ramt er værtshuse, caféer og diskoteker. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser at 6 procent af disse virksomheder, der ikke har modtaget kompensation, er gået konkurs, mens 2,5 procent af dem, der har modtaget kompensation, er gået konkurs. Sammenlignet med 2018 gik 3 procent af virksomheder i denne branche konkurs. Der er altså flere, der er gået konkurs under corona sammenlignet med før corona.

Per Breinholt trodsede alle odds, og gjorde et ellers så godt som dødt værtshus populært igen. Men det er ikke bare værtshusets udseende, der har gjort det mere attraktivt. Per Breinholt sørger også for, der altid kolde, billige øl og drinks nok i baren. Sidstnævnte var førhen ikke en selvfølge, når man trådte ind på Svend Trøst. Af den grund var det heller ikke unormalt bare at møde tre mennesker på Svend Trøst en fredag aften. Nu kan man godt regne med, at der er mindst ti, hvis man træder ind på værtshuset en mandag formiddag.