Genbrug hitter mere i Randers end nogensinde før

Flere og flere handler i genbrug, og det har skabt stor økonomisk fremgang for genbrugsbutikkerne i Randers. 77 procent af deltagerne i en undersøgelse lavet af DBA har købt og- eller solgt genbrug i 2021.

Af Amalie Møller Pedersen

Mange mennesker er blevet faste brugere af genbrugsbutikkerne. Ifølge DBAs genbrugsindeks, en undersøgelse omkring forbrug og genbrugstendser, fra 2021, har folk aldrig handlet så meget i genbrug, som de gør nu. 43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbruget, hvilket tyder på, at bæredygtighed og klima spiller en væsentlig rolle, når det omhandler genbrug. Samtidig har der været en stigning på 25 procentpoint, når man kigger på 2017.

Genbrugsbutikker er blevet populære gennem de senere år. Foto: Amalie Møller Pedersen

Lis fra Folkekirkens Nødhjælp i Randers fortæller, at de har oplevet økonomisk vækst de sidste par år, og at de også får indleveret så meget tøj, at de er nødt til at sende noget af det videre til andre byer eller genbrugsforretninger.

”Det boomer virkelig her, og vi kan sortere nogle tøjmærker fra og give dem videre til andre forretninger,” siger Lis fra Folkekirkens Nødhjælp.

Ifølge DBAs genbrugsindeks er det syv ud af ti deltagere i undersøgelsen, der svarer, at de gør noget for at begrænse deres forbrug, og at genbrug er med til at sætte fokus på bæredygtighed.

Hos Kirkens Korshær i Randers giver de også udtryk for at opleve økonomisk fremgang, og både dem og Folkekirkens Nødhjælp fortæller, at selvom Covid19 pandemien har haft en betydning for, hvor mange kunder de har kunne have i butikken ad gangen, at så oplever de stadig en stor stigning af kunder.