Randers skøjtebane har flere succesdage

Ved skøjtebanen i Randers prøver de at invitere til, at det skal være let at være udenfor. Covid-19 pandemien har skabt større fokus på udendørsaktiviteter, og det har man kunne mærke ved Randers skøjtebane.  

Skøjtedisko har været et stort hit denne sæson 
Foto: Randers Skøjtebane 

Af Amalie Møller Pedersen

I start december åbnede Randers skøjtebane for 19. år i streg. Skøjtebanen var i december præget af en masse bevægelse, samt glade og tilfredse brugere, og på trods af Covid-19 kunne den stadig være med til at skabe smil og glæde blandt borgerne i Randers.

Annemarie Winther, som er daglig leder ved Underværket – et kulturelt hus, som står for mange forskellige arrangementer – fortæller, at denne december har været usædvanlig god på trods af coronanedlukninger. Samtidig evaluerer de at åbne en uge før, end de plejer, da julestemningen er stor allerede i slut november.

”Vi havde en sæsonhøjdespringer i december, hvor der var voldsomt mange ude at skøjte – over 400 mennesker,” siger Annemarie Winther.

Det er ikke unormalt, at de danske borgere er blevet mere interesseret i udendørsaktiviteter efter Covid-19 pandemien spredte sig. Gitte Holtze fra Friluftsrådet beskriver den stigende tendens til udendørsaktiviteter som en selvfølge. 

”Folk har ønsket at være et sted, hvor der er mulighed for plads og afstand,” siger Gitte Holtze, kommunikationskonsulent ved Friluftsrådet. 

Derfor er en skøjtebane oplagt mulighed for at være en udendørsaktivitet, som trækker mennesker til sig. Annemarie Winther fortæller ligeledes, at de ved Randers Skøjtebane har fået etableret nogle hyggelige områder, omkranset af grantræer, hvor der er tæpper mm. 

“Vi prøver at invitere ind til, at det er let at være udenfor,” siger Annemarie Winther.

Hver sæson er der op til 23.000 brugere af skøjtebanen i Randers, og hvis udviklingen af interesse for udendørsaktiviteter fortsætter, kan skøjtebanen se frem til endnu en god sæson i vinteren 2022-2023.